Shield GSM/GPRS SIM900

Astazi am ridicat de la posta coletul cu shieldul GSM pe care l-am comandat acum o luna de AICI. In RONI asta inseamna aproape 120lei, cu transport moca. In fine, din cate am citit pe net despre tipul asta de module, cica ar avea nevoie de un curent de alimentare de 2A pentru ca in momentul in care se conecteaza la retea sau ceva de genul, consumul ajunge pentru cateva milisecunde la 2A. Totusi, eu am reusit sa testez cateva sketchuri fara absolut nici cea mai mica problema, adica nu a picat reteaua, nu s-a resetat nici Arduino, nici modulul GSM si tot montajul a fost conectat la un port USB al laptopului, deci nimic special.

Am gasit ceva material pentru testat shieldul, pe pagina producatorului, AICI si exista si o arhiva cu schema shieldului AICI, dar n-am fost foarte multumit si am folosit sketchurile de pe pagina asta. Mentionez ca am modificat sketchurile deoarece este o mica diferenta intre shieldul folosit in tutorial si shieldul meu: in sketchuri pinii folositi pentru software serial sunt D7 si D8, insa shieldul meu foloseste pinii D2 si D3. Conform schemelor pinul D7 e folosit pentru functia Ring Indicator, adica afiseaza printr-un led extern cand shieldul e apelat de cineva. Pinul D8 este pentru comanda din sketch a alimentarii, adica functioneaza ca un buton software de pornire sau oprire al modulului SIM900, iar pinul D9 e folosit pentru resetarea shieldului(nu si a placutei Arduino).

Cam atat cu vorbareala, iata si niste poze.

SAM_0702

SAM_0703 SAM_0704 SAM_0706 SAM_0707 SAM_0708 SAM_0709

Reclame

2 gânduri despre „Shield GSM/GPRS SIM900”

    1. da! am testat shieldul si poate fi folosit ca telefon 🙂 se poate apela o functie cu ajutorul unui buton, iar functia trebuie sa contina un cod AT prin care modulul raspunde in cazul unui apel. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s