Despre Timofte Andrei

Tu: Cine esti?

Eu: Ma numesc Timofte Adrian – Andrei, sunt absolvent al Facultatii de Inginerie din cadrul Universitatii „Constantin Brancusi” din Targu-Jiu, specializarea Automatica si Informatica Aplicata,  si a programului de studii de master Conducerea Avansata a Proceselor Industriale, de la aceeasi facultate.

Tu: Hmmm…esti inginer, ha?

Eu: Da. Sunt un inginer de nota 8.80, daca pot spune asa. Niciodata nu mi-am dorit 10, nu pentru ca nu as vrea sa fiu cel mai bun, dar pur si simplu nu cred ca o nota poate defini suma tuturor cunostintelor unei persoane – e ceva relativ. Eu ma consider un fel de pseudo-inginer… Ma folosesc de titlul de inginer in special cand sunt fortat sa spun „Trust me! I’m an engineer!” 🙂 , in rest nu ma omor prea tare cu denumirea asta.

Tu: Bun… si ce proiect ai avut pentru finalizarea studiilor de licenta?

Eu: Sistem de automatizare a unei locuinte cu comanda GSM. Nu a fost neaparat un proiect pe care l-as fi pus in practica pentru o lucrare de licenta, ci mai mult am vrut sa-mi dovedesc mie ca un sistem din-asta mai DIY(do it yourself) e viabil si poate fi folosit in conditii reale, nu doar teoretic. Lucrurile bune sunt alea pe care ti le ofera o corporatie, dar lucrurile si mai bune sunt alea pe care le realizezi cu propriile maini controlate de propriul creier. E ca si cand ti-ai duce creierul la sala.

Tu: Whoa…misto ideea cu GSM-ul. Si te-ai risca sa-ti pui asa ceva in casa?

Eu: Logic. Asta a fost si scopul proiectului la inceput. Si daca tot eram in anul 4 de facultate, am zis, de ce sa nu profit de proiectul asta din toate punctele de vedere. Adica, in afara de faptul ca pot sa-l comand din telefon sa-mi porneasca incalzirea iarna, cand nu sunt acasa si/sau sa-mi aprinda becul pe hol, seara cand vin de la baut, de ce sa nu ma ajute sa termin si facultatea, nu?

Tu: Vad ca proiectul asta e important pentru tine…

Eu: E cel mai serios proiect pe care l-am facut pana acum. Si sper eu ca si cel mai profesionist. Desigur nu am putut face asta de unul singur, adica in afara de modulul ala GSM de pe eBay, cam toate componentele sunt realizate de mine. Schemele folosite pentru clona Arduino si puntea de relee le-am primit de la Nicu Florica, un inginer adevarat de nota 10000 de la 1 la 10 si de Vlad Mihai Placinta, un bun amic de la Suceava, care in afara de momentele cand se foloseste de filosofia de viata a lui Hank Moody (Californication), este un genial inginer electronist la Institutul de Fizica Nucleara Horia Hulubei. 😀 Totusi cele mai multe multumiri trebuie sa i le adresez lui Radu Motisan, care m-a ajutat sa insufletesc toata dracovenia pe care am realizat-o.

Tu: Ce hobby-uri ai?

Eu: Imi place sa ascult muzica, din cand in cand mai si cant (la nai, putin la orga…am terminal un liceu de muzica si am mai cantat si cativa ani inainte de liceul de muzica. Ciudat, nu?), imi place sa gatesc (nevoia te invata), imi place sa desenez, sa mai mesteresc, sa ma documentez pe internet cu privire la o gramada de nebunii (uneori mi se mai zice si Enciclopedie 😀 ), uneori mai ies cu bicicleta cand mai am timp, dar visul meu este sa-mi petrec mai mult timp in natura.

Tu: Ce vrei sa faci pe viitor?

Eu: Vreau sa acumulez resursele necesare deschiderii unei afaceri legate de energia verde sau de diverse metode de reducere a amprentei de carbon a fiecarui individ dintr-o comunitate. Imi place noul, imi place dezvoltarea si consider ca prin dezvoltare putem sa le facem urmasilor nostri un viitor mai bun si mai sanatos. Ma deranjeaza ideea propagata de cei care ne conduc, cum ca noi, cei care suntem aici, acum, trebuie sa ne insusim totul, iar restul care vor veni apoi, vor trebui sa se descurce cu ce a mai ramas. Acesta este un comportament distructiv, pe termen lung, care nu va permite evolutia si continuitatea speciei noastre.

Tu: Ai vreo urare pentru mine sau pentru altii care iti viziteaza pagina?

Eu: Va multumesc ca aveti rabdare sa va aruncati privirea pe-aici si sper ca va sunt de folos informatiile pe care le gasiti aici.  Va multumesc inca odata pentru vizita si va mai astept! Bafta 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Electronica, DIY, bricolaj si alte chestii!

Mocăniţa Hunedoara

Această linie ferată spectaculoasă ar fi ideala pentru susţinerea turismului într-o zonă cu o mare rată a şomajului... Se poate combina cu o vizită la Castelul Corvinilor - cel mai spectaculos castel din România - situat chiar lângă depoul principal.

Hackaday

Fresh hacks every day

%d blogeri au apreciat asta: